Svenske Alexandra deler sine erfaringer med Babyplans test

FAQ (Vanlige spørsmål) med svenske Alexandra

Alexandra er 35 år og bor i Skåne sammen med Mattias som er 43 år. De har lille Elliot og to katter. Elliot ble født i 2017. Alexandra har en litt høyere AMH-verdi enn normalt. Dette betyr at hun ikke alltid har eggløsning. Hun og Mattias har derfor prøvd i tre år å få en lillebror eller lillesøster, og inngikk i begynnelsen av 2021 et samarbeid med Babyplan.

I denne FAQ har vi samlet Alexandras erfaring og erfaringer med Babyplans produkter under reisen mot ønskebarnet. Følg også Alexandra på Instagram _kampenmotminkropp_ hvor hun deler sine tanker og erfaringer.

1. Hva har du / derei gjort for å øke sjansene for å bli gravid?

Når du, som oss, har prøvd i lang tid, vil du gjøre alt du kan for å øke sjansen. Vi har derfor prøvd mange forskjellige ting for å bli gravid, inkludert Bisolvon-metoden (et slimløsende middel), kosttilskuddet Gelé Royal (også kalt queen bee gelé), å legge seg etter samleie, og Letrozole for å stimulere eggløsningen. I tillegg til det, brukte vi selvfølgelig også eggløsningstest, fertilitetsglidemiddel, folsyre fra Babyplan.

2. Hvorfor inngikk du et samarbeid med Babyplan? Visste du om Babyplans produkter før?

Ja, jeg visste allerede om Babyplans produkter, og likte dem veldig, og ønsket virkelig å anbefale Babyplans tester til andre. Dessverre er det en del tester på markedet som alltid viser svake linjer, men ikke Babyplans. De er mye tydeligere, og du får et klart svar.

3. Har du hatt en plan for hvordan du blir gravid?

Nei, vi har ikke akkurat hatt noen strategi for hver måned. Vi har prøvd mye, og jeg har holdt rede på når jeg har eggløsning, slik at vi best kan treffe det lille vinduet der du er mest fruktbar.

4. Hvilke erfaringer har du med eggløsningstester?

Jeg har gode erfaringer med eggløsningstester fra Babyplan. Med dem kan du se når kroppen gjør seg klar til eggløsning, slik at du vet når du er mest fruktbar og kan begynne å ha samleie.

Du kan også bare ha regelmessig samleie, men jeg liker å ha mer kontroll over situasjonen. Så jeg vil absolutt anbefale bruk av eggløsningstester, slik at du kan se at kroppen i det minste får en LH-økning (som selvfølgelig kreves for å kunne eggløsning).

Mitt beste råd er nok ikke å ta det for gitt at en LH-økning oppstår samme dag i hver menstruasjonssyklus. Noen ganger kan det skje tidligere og andre ganger senere. Noen ganger kommer det dessverre ikke i det hele tatt. Men så vet du at du kanskje trenger å søke hjelp.

Mange tror at du har eggløsning bare fordi du har en positiv eggløsningstest. Selv om du har en LH-økning, betyr det ikke at du har eggløsning. Du vet bare det ved å måle kroppstemperaturen eller blodprøver. Og kanskje til og med at eggløsningen bare skjer ETTER den positive testen. Ikke på samme tid.

5. Hva synes du om graviditetstesten? Foretrekker du Babyplan stav eller strimmel?

Graviditetstester fra Babyplan er like tydelige og enkle å lese som eggløsningstestene. Det er andre tester på markedet som alltid viser en svak testlinje, og som får deg til å tro at du er gravid, mens du faktisk ikke er det. Det gir falske håp. Med det gjør ikke Babyplans test. De er veldig gode og trygge.

Jeg tror jeg foretrekker Babyplan stav fordi den er lettere å holde, og det er lettere for urinen å treffe den absorberende delen av staven. Det spiller ingen rolle om urinen kommer litt lenger opp fordi selve testen er beskyttet av stavdekselet. Men når det er sagt, synes jeg både Babyplan stav og strimmel fungerer bra. For den saks skyld kan du også samle en urinprøve i et beger og teste med strimmeln.

6. Har du prøvd sædkvalitetstest fra Babyplan?

Babyplan sædkvalitetstestJa, sædkvalitetstesten fungerte veldig bra, og vi var veldig fornøyd med den. Det var veldig klare instruksjoner og testen viste et klart svar. Vi prøvde også et annet merke, som ikke fungerte. Det var ingen klare instruksjoner, så vi utførte sannsynligvis testen helt feil.

7. Har du prøvd Babyplan fertilitetsgel?

Vi har brukt den hver gang, det fungerer veldig bra for oss.

8. Visste du at visse fertilitetsglidemidler er skadelige for sædceller når du vil bli gravid?

Babyplan fertilitetsgelJa, det fikk jeg vite for en tid tilbake, da vi prøvde et annet fertilitetsglidemiddel på markedet som vi syntes var bra. Dessverre fikk jeg et tips om en video på YouTube der de hadde testet akkurat dette glidemidlet, og kom til at det dreper sædcellene. Så vi sluttet å bruke den med en gang. Jeg var ganske sjokkert og sint over at det var “falsk reklame”.

9. Hørte du om Babyplan Ultralydsdoppler da du hørte om Babyplans produkter? Og hva synes du om den?

Babyplan ultralydsmonitorNei, jeg hadde ikke hørt om det i det hele tatt. Men det ser veldig spennende ut at du kan lytte hjemme selv, så jeg vil definitivt prøve den dagen jeg forhåpentligvis blir gravid igjen. Jeg ville vært veldig spent på å teste det og se hvordan det fungerer. Det ser veldig enkelt ut.

Les mer om Babyplan ultralydmonitor her