Graviditetstest - Få en rask respons på graviditeten din

Babyplan selger flere typer graviditetstester, bl.a. såkalte “tidlige graviditetstester”, som kan påvise en graviditet opptil 5 dager før forventet tidspunkt for menstruasjon. Babyplan er derfor et revolusjonerende merke på det nordiske markedet, da Babyplans tidlige graviditetstester kan teste for graviditet tidligere enn vanlige graviditetstester.

Babyplan tilbyr i tillegg til tidlige graviditetstester også vanlige graviditetstester, samt digitale graviditetstester. Du kan velge en pakke med bare graviditetstester, eller kjøpe dem som en del av et testsett, der du også får med med Babyplan eggløsningstest og folsyre med på kjøpet til en lavere pris.

 

Se også graviditetstest fra Clearblue her

Spørsmål ang. graviditetstest

Hvordan virker en graviditetstest?

En graviditetstest er designet for å måle hvor mye graviditetshormon som finnes i urinen. Graviditetshormonet er allerede dannet fra det øyeblikket egget befruktes i egglederne og stiger veldig raskt under graviditet. Det er derfor en god markør for graviditet.

Hormonet måles med enheten mlU/ml, som betyr internasjonale enheter per milliliter. Følsomheten for graviditetstesten avhenger av modell og merke, og graviditetstesten har vanligvis en følsomhet mellom 10-50 mlU ml.

Når du utfører en graviditetstest, dyppes den ene enden av testen i en urinprøve. Hvis graviditetshormonet er tilstede i urinen, vil det bindes til et antistoff i prøven. Dette antistoffet er bundet til et fargestoff som ligger i enden av teststrimlen. Uansett om antistoffet har funnet hormonet eller ikke, trekkes det sammen med urinen gjennom stripen via kapillærkrefter.

Sjekkfeltet skal vise at du har utført testen riktig, og at testen fungerer som den skal. Dermed er det bare testlinjen som kan måle graviditetshormon.

Når er det best å ta en graviditetstest?

De fleste gravide kan ha et positivt resultat den siste dagen av syklusen (dvs. dagen før forventet menstruasjon).

Men siden vi alle er forskjellige, kan det hende at noen kvinner allerede ser et positivt resultat flere dager før forventet menstruasjon og andre bare noen få dager etter. Det kommer an på hvor mye graviditetshormon du produserer.

Noen graviditetstester er ekstra følsomme og kan tas før forventet menstruasjon og oppdage graviditet; som Babyplan tidlig graviditetstest og Clearblue-test, som kan tas opptil 4 dager før forventet menstruasjonsdag.

Hvis du tester tidlig og får et negativt resultat, kan du fremdeles være gravid – det kan bare skyldes at graviditetstesten ikke kan oppdage den ennå. Vent til dagen før forventet menstruasjon, eller minst tre dager til før du tester på nytt.

Når på dagen bør jeg ta en graviditetstest?

Du kan teste deg når som helst på dagen, men om morgenen er best siden morgenurin inneholder all graviditetshormon som kroppen din har skilt ut i løpet av natten. Du bør ikke drikke for mye væske før du tar testen. Det aller beste er å vente til du må tisse på vanlig måte. På denne måten unngår du at konsentrasjonen av graviditetshormon blir så lavt at resultatet feilaktig blir “ikke gravid”.

Hvilken testtype skal jeg velge?

Babyplan graviditetstester er tilgjengelige i to forskjellige typer; strimmel og stav.

Når du velger hvilken type test som passer for deg, bør du tenke på hvordan du skal utføre graviditetstesten. Vil du ta den direkte i urinstrålen eller dyppe testen i en samlet urinprøve? Vil du lese resultatet selv, eller vil du se det i symbolform, og sist men ikke minst; prisen – hva er du villig til å betale?

Babyplans graviditetstest har høy følsomhet og er også tilgjengelig i en ekstra sensitiv versjon kalt tidlig graviditetstest.

Uavhengig av hvilken type test du velger, gir Babyplan Graviditetstest deg raske svar på om du er gravid.

Hvordan bruker jeg en graviditetstest fra Babyplan?

Hvordan graviditetstesten skal brukes, avhenger av om du velger en graviditetstest utformet som en stav eller strimmel.
En graviditetstest-strimmel fra Babyplan virker ved at du først samler opp litt urin i et beger. Deretter skal teststrimmelen simpelthen dyppes direkte ned i urinen. En teststrimmel fra Babyplan er den testtypen som gir deg det raskeste resultatet. Allerede etter omtrent 60 sekunder vil resultatet vises på graviditetsteststrimmelen.

Med en graviditetstest-stav fra Babyplan er selve teststrimmelen innkapslet i et plasthylster, så du kan tisse direkte på graviditetstesten. Med denne typen graviditetstest er det derfor ikke nødvendig å samle opp urinen først. Derfor er en graviditetstest-stav fra Babyplan spesielt hygienisk og brukervennlig.

Hvor nøyaktig er Babyplan graviditetstest til hjemmebruk?

Babyplan graviditetstester kan alle gi deg et resultat med en sikkerhet på over 99% hvis du følger instruksjonene nøye. Regelen er at jo lenger du venter med å utføre testen, jo større er sikkerheten om at et positivt resultat vil være en permanent graviditet. Derfor er sikkerheten over 99% hvis den utføres den dagen menstruasjon er forventet.

Ved å følge med på testlinjen af testen, kan du sikre at riktig mengde urin blir levert og resultatet kan leses. Kontrolllinjen er linjen som er lengst fra sugedelen av testen.

Alle graviditetstester må leses innen en spesifisert periode – dvs. at resultatet bare er gyldig innen en viss tidsperiode. Gyldigheten kan variere mellom de forskjellige typene graviditetstester, så les alltid bruksanvisningen for graviditetstesten du kjøpte. Etter lesetiden (vanligvis innen 5 minutter), bør eventuelle endringer i resultatet ses bort fra. Kjemiske reaksjoner i testen kan fortsette selv etter lesetiden og kan føre til at en strek vises eller at en strek forsvinner.

Alle Babyplan graviditetstester er hjemmetester, så de kan tas hjemme i trygge omgivelser og gi deg svar på bare noen få minutter.