Babyplan hjerte

Positiv eggløsningstest – Sånn ser den ut

Bilder av positive eggløsningstester

Hvordan ser en positiv eggløsningstest ut? Tvil kan lett oppstå når du prøver å lese og forstå resultatet de første gangene. Hvis du har erfaring med graviditetstester, ser du ikke etter det samme resultatet når du avleser en eggløsningstest.

Vi har derfor laget dette galleriet der du kan se hvordan det ser ut når en eggløsningstest fra Babyplan eller kanskje det kjente merket Clearblue ser ut når det viser seg positivt.

Hvordan leses resultatene av en klassisk eggløsningstest?

Positiv egglosningstest strimmel

Tolkning av resultater fra eggløsningstester
Tolkning av resultater fra eggløsningstester

Positivt (LH-økning): Hvis to fargede streker vises, og teststreken er like sterk eller sterkere enn kontrollstreken, er det sannsynlig at eggløsning vil skje i løpet av de neste 24-48 timer. Hvis man prøver å bli gravid, er den best å ha samleie etter 24 timer, men innen 48 timer.

Svak streg på eggløsningstesten: En svak teststrek betyr lavt LH-hormon og at testen er negativ hvis streken er svakere enn kontrollstreken.

Hvor lenge er en eggløsningstest positiv? Noen kvinner tester positivt i 24 timer, mens andre kan teste positivt i 3-4 dager. Det er den første positive testen som teller. Du trenger derfor ikke å fortsette å måle etter den første positive testen.

Hvordan ser eggløsningen ut? Like før eggløsningen får du ofte en klar utflod som først er flytende, deretter elastisk (tøyelig) og ser ut som rå eggehvite – du kan ta den opp og strekke den i lange tråder mellom fingrene. Begge disse typene utflod kalles “fruktbar utflod” og er tegn på at eggløsningen er i gang.

Er du usikker på hvordan du bruker en eggløsningstest?

Teknikken bak eggløsningstesten: Du dypper en teststrimmel i urinen, venter et øyeblikk og ser resultatet som streker i testresultatvinduet på pinnen. (Følg alltid testinstruksjonene nøye, test på riktig tidspunkt på dagen og la testpinnen utvikle seg i det angitte antall minutter).

Se instruksjonsvideoen her: Eggløsningstest strimmel video, Eggløsningstest stav video


Positiv eggløsningstest
Positiv

Positiv eggløsningstest
Positiv

Positiv eggløsningstest
Positiv

På grensen? Kanskje det kan være lurt å ta en ny test senere på dagen.
På grensen? Kanskje det kan være lurt å ta en ny test senere på dagen.

Et veldig klart positivt resultat.
Et veldig klart positivt resultat.

Positiv LH stav
Positiv LH stav