Eggløsning og temperatur

Du kan bruke temperaturmetoden for å finne ut når i syklusen du har eggløsning.

Ved å måle temperaturen din hver morgen, kan du se når eggløsningen har funnet sted. Etter at du har hatt eggløsning ,vil kroppstemperaturen stige bittelitt (mellom 0,2 – 0,5 grader).

Hvordan finner jeg ut når jeg har eggløsning ved hjelp av temperaturen min?

Hver morgen, før du står opp av sengen, og etter at du har sovet i minst 5 timer, skal du måle temperaturen din. Det er viktig at du måler temperaturen på samme måte hver dag, og at du bruker det samme termometeret hver gang.

Det er også best om du kan måle temperaturen på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Kjøp digital termometer her

Kjøp digital termometer her

Skriv temperaturerene dine ned i et skjema, slik at du får et overblikk over hvordan temperaturen din endrer seg i løpet av en syklus, og når temperaturen stiger.

Temperaturen kan absolutt variere en anelse fra dag til dag, så derfor har man laget en tommelfingerregel, «3 over 6-regelen», som du kan bruke for å kunne beregne eggløsningen din på en enklere måte.

Når du har registrert 3 sammenhengende dager med temperaturer som har vært høyere enn de siste 6 dagene, kan du regne med at en eggløsning har funnet sted.

Egget kan befruktes i opptil 24 timer etter eggløsning.

Termometer sammen med eggløsningstest

Et digitalt termometer er et effektivt supplement til eggløsningstestene dine. Når du bruker et termometer sammen med eggløsningstesten for å teste for eggløsning, blir resultatene dine enda mer nøyaktige, og dine sjanser for å bli gravid blir enda større.

Kjøp Babyplan Eggløsningstest Stav her

Kjøp Babyplan Eggløsningstest Stav her