Hvor tidlig kan man merke en graviditet?

Kan man merke befruktningen, og merker alle det?

En del kvinner hevder at de kunne merke da egget ble befruktet. Om dette er sant eller om det er noe de innbiller seg, kan man ikke bevise, men generelt tror vi at de fleste ikke vet når egget ble befruktet.

Kan man merke når egget setter seg fast i livmoren?

Igjen, er dette ingenting som kan bevises, men det finnes kvinner som hevder at de har merket noe da egget satte seg fast i livmorslimhinnen. Men de fleste kvinner merker det overhodet ikke.

De kvinnene som har følt noe, og fortalt meg om det, forteller at det føles som en stikkende fornemmelse som varer alt fra et par minutter til en time.

Å merke når egget setter seg fast i livmoren er som sagt meget uvanlig, og det er ikke noe man nødvendigvis trenger å merke for at alt skal være i orden.

Kjøp Babyplan Tidlig Graviditetstest strimmel her

Kjøp Babyplan Tidlig Graviditetstest strimmel her

Hva er en gjennombruddsblødning?

Mer vanlig, selv om det fortsatt er uvanlig, er at man får en gjennombruddsblødning (nidasjonsblødning), noe som skjer når egget setter seg fast.

Viktig å huske på!

Det er viktig å huske på at de fleste ikke merker med det første at de har blitt gravid eller at egget har festet seg. De fleste lever i total uvitenhet til menstruasjonen uteblir, graviditetstesten viser et positivt resultat, eller enda senere enn det.

» Klikk her for å lese mer om tegn på graviditet