Eggløsningskalender

Når har du størst sjanse for å bli gravid?


Beregne eggløsningen din med vår eggløsningsberegner, og finn ut når du har størst sjans for å bli gravid. Ved hjelp av eggløsningskalenderen kan du enkelt bli kjent med menstruasjonssyklusen din og føre en kalender over når du har eggløsningen din og hvilke dager du er mest fertil, alt for å øke sjansene for en graviditet.

Beregn eggløsning

Første dagen i din siste menstruasjon

Dager i din menstruasjonssyklus


Når kan du bli gravid?


Kvinner er kun fruktbare i en kort periode i hver menstruasjonssyklus, og derfor er det viktig å føre kalender over eggløsningen, for å vite når i måneden du er mest fertil, dersom du vil bli gravid. En kvinne har i gjennomsnitt eggløsning 400 ganger i den perioden av sitt liv da hun er fruktbar og har mulighet for å bli gravid. Det er forskjellig fra kvinne til kvinne når eggløsningen kommer, og derfor kan det være fordelaktig å ha en egen eggløsningskalender. Vi vet allerede at eggløsningen kommer 12 til 16 dager før menstruasjonens første dag, men dette er veldig individuelt fra kvinne til kvinne.

Symptomer for eggløsning


Noen kvinner opplever flere symptomer i forbindelse med eggløsningen, mens det finnes andre kvinner som ikke kjenner noen forandring i kroppen, eller opplever noen fysiske tegn på at eggløsningen nærmer seg. Derfor kan det være vanskelig å vite nøyaktig når man har eggløsning om man ikke bruker eggløsningstester, benytter seg av en digital eggløsningsberegner og -kalender, eller på en annen måte har en god oversikt over menstruasjonssyklusen og eggløsningen sin.
Det finnes ulike metoder for å teste om du har eggløsning, og dermed få et overblikk over eggløsningskalenderen din. Du kan velge å bruke en eggløsningstest som måler LH-hormonnivået (Luteinizing Hormone) i urinen. Disse typene eggløsningstester kan være både analoge og digitale, og kan kommer i både strimmel- og stavvarianter. Se et bredt tilbud eggløsningstester her. Det finnes flere metoder en å ta en enkel test, som for eksempel å undersøke reststoffer fra vaginaen, måle temperaturen hver morgen, mm. Du kan også velge å bruke en digital eggløsningskalender til å få et godt overblikk over menstruasjonssyklusen og eggløsningen din.

Beregn eggløsningen din med en digital eggløsningsberegner


Om du ikke merker noen symptomene for eggløsning, kan det være en lur ide å regne ut selv når i periodene du har eggløsning i, ved å anvende en digital eggløsningsberegner. Vår digitale eggløsningsberegner kan hjelpe deg regne ut når du har eggløsning og er på ditt mest fruktbare. En digital eggløsningskalender er lettå anvende. Du trenger kan oppgi den første mensdagen fra din siste menstruasjon, og lengden på syklusen din. Det er all informasjonen eggløsningsberegneren trenger for å regne ut hvilke dager i menssyklusen din du har størst sjanse for å bli gravid.

Optimer sjansene dine for å bli gravid med en eggløsningskalender


Først etter at eggløsningstesten oppgir datoene for når du er meste fruktbar, kan du optimere dine sjanser for å bli gravid. For å være sikker på at du har samleie på rett dato i menstruasjonssyklusen, kan det være en god ide å teste LH-nivået i urinen med en eggløsningstest. Ved å først beregne eggløsningen, og deretter teste med en eggløsningstest for å bekrefte beregningen, kan du enkelt forsikre deg om at du optimerer dine sjanser for å bli gravid.

Hold oversikt over eggløsningen


Som tidligere nevnt, finnes det et stort utvalg av eggløsningstester. Om du vil ha stålkontroll på eggløsningen din kan det være en god ide å vite på forhånd når eggløsningen nærmere seg. Det kan du finne ut av ved hjelp av en digital egglæsningstest fra ClearBlue. Denne digitale eggløsningstesten måler flere forskjellige hormonnivåer i urinen, i stedet for både LH-nivået, som både stav- og strimmeltestene gjør, og kan derfor gi deg et mer nøyaktig resultat. Dette gjør at du med hjelp av en digital eggløsningstest kan få svar på om eggløsningen din nærmer seg hele 2 dager tidligere enn ved hjelp av strimmel- eller stavversjonen av en eggløsningstest.