Kan man påvirke hvilket kjønn det blir?

Dr. Shettles metode

Dr. Shettles metode, noe som skal være 75 prosent sikkert, går ut på at gutte-sperm (bærer av Y kromosomet) er raskere men lever kortere enn jente-sperm (bærer av X kromosomet) som igjen er tregere men overlever lengre.

Ønsker du deg en gutt så bør du ha sex så nære eggløsningen som mulig. Om du vil ha ei jente, bør du ha sex et par dager før eggløsning.

Kjøp Babyplan Eggløsningstest Stav her

Kjøp Babyplan Eggløsningstest Stav her

The Whelan Method

Whelan metoden som ansees av tilhengere å være 68 prosent effektiv for gutter og 56 prosent for jenter, er det helt motsatte av Dr. Shettles metode.

Teorien er at de biokjemiske endringer som favoriserer gutte-sperm skjer tidligere i en kvinnes menstruasjonssyklus, så om du vil ha en gutt bør du ha sex fire til seks dager før basal kroppstemperatur begynner å stige.

Basal kroppstemperatur (BKT) er temperaturen din kropp har når du våkner om morgenen, før du står opp.

To til tre dager etter eggløsningen gjør hormonene i kroppen at basal kroppstemperatur stiger noe.

Hvis du vil ha ei jente bør du ha sex to til tre dager før eggløsning.

Italienske sverger til årstidene

I følge italienske forskere, fødes det flere gutter i løpet av sommermånedene. Det er naturens måte å hjelpe de svakeste fostrene på, nemlig guttene.

Mannlige fostre er mer sårbare enn kvinnelige, og flere mannlige fostre dør i løpet av svangerskapet. Menneskekroppen forsøker også å motvirke dette, og av 1000 graviditeter er 511 fostre mannlige og 489 kvinnelige.

Forskere ved “Policlinico” i Modena i Italia hevder nå at naturen selv forsøker å hjelpe de svakere mannlige fostre å overleve. Mellom september og november blir 535 foster mannlige, og kun 465 kvinnelige.

Dette betyr at det fødes flere gutter i løpet av sommer måneden da klimaet er aller best for nyfødte.

 

Naturen selv forstår at mannlige fostre og nyfødte er mer sårbare enn kvinner og forsøker gi gutter en fordel, sier Dr. Angelo Cagnacci.

Forskere har sett på statistikk fra over 14000 fødsler.

De konkluderer med at du øker dine sjanser for å få en gutt i denne delen av verden, om du forsøker bli gravid mellom september og november.

Selv om antallet befruktninger er lavere i løpet av mars, april og mai, så er det i løpet av disse måneden du har størst sjanse til å få en datter, sier Angelo Cagnacci.

Har man størst sjanse for å få barn av samme kjønn?

Man tror at det er 70 prosent (finnes mange ulike statistikker og numre, men 70 er det mest omtalte tallet) mer trolig å få et barn av samme kjønn som det forrige, men en undersøkelse som ble utført av “US Department of Labor” med 6000 amerikanske familier viste ingen sannhet i den påstanden.

Det fødes i prinsippet i alle land jorden rundt, 51 prosent gutter og 49 prosent jenter.

Det finnes ingen sikre svar på hvorfor naturen gjør det slik, men en teori sier at det kommer av at gutter generelt er mer sårbare (gutter har mindre sannsynlighet for å overleve det første året og mens livslengde er kortere enn kvinners) og at det lille overslaget på 51 prosent er naturens måte å jevne ut balansen.

En annen teori er gjennom Dr. Shettles Metode (se ovenfor) at gutte-sperm er raskere og derfor en noe hyppigere vinner i kappløpet mot egget.

Den amerikanske undersøkelsen på de 6000 familiene viste at sjansene i prinsippet, uavhengig av tidligeres barn kjønn, nesten alltid er 50 prosent (51/49).

Oddsene for å få en gutt så ut til å øke noe etter en jente, bortsett fra når man allerede hadde to jenter, da det var mer sannsynlig å få en tredje jente.

Det virker som at man alltid, uansett om man har barn fra før og hvilke kjønn disse er, har størst sjanse for å få en gutt pga 51/49 prinsippet.

» Does Having Boys or Girls Run in the Family? (side 9)

Statistisk Sentralbyrå utreder det hele

SSB har brukt fler/multi-generasjons registre over totalbefolkningen for å utarbeide en tydelig tabell.

Sannsynligheten for å få:
Antall barnKun gutterKun jenterUlike kjønn
En5149
To262450
Tre141175
Fire7687
Fem4394
Kilde:

Multi-generasjons registeret og registeret av den totale befolkningen

Gutte graviditet mer krevende?

Forskere ved et sykehus i Boston, USA analyserte kosten til 244 gravide kvinner og fant ut at de kvinnene som var gravide med gutter hadde et:

8 prosent høyere inntak av protein
9 prosent høyere inntak av karbohydrater
11 høyere inntak av animalsk fett
15 prosent høyere inntak av vegetarisk fett
Sammenliknet med kvinner som var gravide med jenter.

» Average energy intake among pregnant women carrying a boy compared with a girl

Dette kan tyde på at kvinner som er gravide med gutter krever et høyere energiinntak (spiser mer) enn kvinner som er gravide med jenter.