PdG-test – Bekreft at du har hatt eggløsning
Bekreft at du har hatt eggløsning med en PdG-test. Denne testen hjelper deg med å sikre at eggløsningen var vellykket, og at livmoren din er klar til å motta et befruktet egg, noe som øker sjansene dine for graviditet.
Selv om en positiv eggløsningstest (LH-test) indikerer en nært forestående eggløsning, kan det fortsatt oppstå problemer under selve prosessen. Ved å måle PdG-nivået i urinen omtrent én uke etter eggløsning, kan PdG-testen gi deg den nødvendige bekreftelsen.
PdG-testen er både CE- og FDA-godkjent.
-
Proov Confirm PdG-test – Bekreft eggløsning
NYHET!
Sjekk for vellykket eggløsning.
Proov Confirm analyserer PdG (progesteronnivået ditt) over flere dager i implantasjonsvinduet for å kontrollere om eggløsningen har vært vellykket.
Last ned Proov Insight-appen – appen hjelper deg med å spore testresultater, tolke dem og gir personlig innsikt.
5 PdG-tester – for 1 syklus
-
Proov Predict & Confirm bundle
Med Proov Predict & Confirm får du mer enn bare tradisjonelle eggløsningstester – du kan både forutsi OG bekrefte en vellykket eggløsning.
Få 2 viktige fertilitetshormon- og hormonmarkørtester i én pakke:
Forutsi: Eggløsningstest for å identifisere dine to mest fruktbare dager, slik at du vet når det er best å prøve.
Bekreft: PdG-test for å bekrefte vellykket eggløsning i implantasjonsvinduet, noe som gir høyere sjanse for graviditet.
Over 99% nøyaktighet
CE-merket15 eggløsningstester og 5 PdG-tester – for 1 syklus
-
Babyplan Silikonkopp
Spar på engangskoppene av plast, og kjøp en gjenbrukbar kopp. Lett å ta med hvis du behøver kopp når du er hjemmefra eller på reise.
Lett å rengjøre og miljøvennlig.
Hva er PdG?
PdG er et stoff som dannes når kroppen bryter ned progesteron, et viktig hormon for menstruasjonssyklusen og graviditet.
- En progesterontest måler progesteron direkte i blodet.
- En PdG-test måler restene av progesteron → PdG i urinen etter at kroppen har brukt hormonet.
Begge tester kan hjelpe med å forstå om eggløsning har funnet sted, men PdG-testen gir en enkel måte å teste hjemme uten behov for en blodprøve.
Hvorfor skal jeg bruke en PdG-test?
Det finnes ulike måter å bekrefte eggløsning på. Du kan måle din basaltemperatur (BBT) eller ta en progesteron-blodprøve hos legen.
Men disse metodene kan ikke fortelle deg om eggløsningen var vellykket. En vellykket eggløsning betyr at det både frigjøres et egg, og at nivåene av PdG (og dermed progesteron) forblir høye lenge nok etter eggløsning til å gi den beste sjansen for graviditet.
PdG-testen kan bekrefte om eggløsningen din var vellykket – noe verken basaltemperaturmålinger eller en enkelt progesteron-blodprøve kan. Når du bruker PdG-testen, tester du PdG-nivåene over flere dager og kan gjenta testen hver syklus.
En enkelt blodprøve gir kun et øyeblikksbilde, mens PdG-testen gir et mer helhetlig bilde av lutealfasen. Derfor er PdG-testen et viktig verktøy for deg som ønsker å øke sjansene dine for graviditet.
Hva er betydningen av progesteron og PdG?
Etter eggløsning begynner eggstokkene å produsere hormonet progesteron, som spiller en sentral rolle i fertiliteten. Progesteron forbereder livmorslimhinnen, slik at den blir mer mottakelig for et befruktet egg og skaper de rette betingelsene for at det kan feste seg – en prosess kjent som implantasjon.
Det finnes kun et kort tidsrom etter eggløsning hvor progesteronnivåene må være forhøyede for at implantasjon skal kunne skje. Denne perioden kalles implantasjonsvinduet.
Når progesteron har sirkulert i blodet og utført sin funksjon, omdannes det i leveren til PdG, som deretter skilles ut i urinen. En PdG-test måler mengden av dette stoffet i urinen og kan dermed bekrefte om eggløsning har funnet sted, samt om progesteronnivåene er tilstrekkelige i implantasjonsfasen.
Å kjenne til sine PdG-nivåer kan være avgjørende for forståelsen av fertilitet. Forskning viser faktisk at tilstrekkelig forhøyede PdG-nivåer i implantasjonsvinduet kan øke sjansen for en vellykket graviditet med over 75%.
Hva er forskjellen mellom en eggløsningstest (LH-test) og en PdG-test?
Både eggløsningstester (LH-tester) og PdG-tester er nyttige verktøy for å forstå fertilitet, men de måler forskjellige hormoner og har ulike formål:
Eggløsningstest (LH-test) | PdG-test | |
---|---|---|
Måler | Luteiniserende hormon (LH) | PdG (en metabolitt av progesteron) |
Når brukes den? | Før eggløsning | Etter eggløsning |
Hva viser den? | Forutsier eggløsning ved å måle LH-stigning | Bekrefter om eggløsning har funnet sted, og overvåker lutealfasen |
En eggløsningstest registrerer en stigning i LH, som skjer rett før eggløsning, og signaliserer til eggstokkene at det er tid for å frigjøre et egg. Denne testen kan hjelpe med å forutsi når du er mest fruktbar, men den bekrefter ikke om eggløsning faktisk har skjedd.
PdG-tester måler derimot et stoff som dannes når kroppen bryter ned progesteron. Siden progesteronnivåene stiger etter eggløsning, kan en PdG-test bekrefte at eggløsningen har skjedd, samt vurdere om hormonnivåene er tilstrekkelige til å støtte en graviditet i implantasjonsvinduet.
Hvordan tar jeg en PdG-test?
PdG-tester fungerer på samme måte som eggløsningstester (LH-tester) og graviditetstester (hCG-tester) – du dypper en teststrimmel i urin og leser av resultatet noen minutter senere.
Når kan du med fordel bruke PdG-tester?
Hvis du er usikker på om du har hatt eggløsning og ønsker en bekreftelse, kan PdG-testing være en verdifull tilleggstest i syklussporingen din – spesielt når du prøver å bli gravid.
PdG-testing kan være spesielt nyttig hvis du:
- Ikke får positive eggløsningstester over flere sykluser.
- Noen ganger får positive eggløsningstester, men ikke konsekvent i hver syklus.
- Opplever LH-stigninger som varer lenger enn 7 dager, eller har vedvarende positive eggløsningstester gjennom hele syklusen.
- Har en uregelmessig syklus, der både eggløsning og menstruasjon varierer.
- Har PCOS (Polycystisk ovariesyndrom) eller andre fertilitetsrelaterte utfordringer.
Ved å supplere eggløsningstester med PdG-testing kan du få et mer komplett bilde av fertiliteten din og optimalisere sjansene dine for graviditet.
Les mer her: Har du hatt eggløsning? Slik sjekker du det